Постоянен ареста двамата братя с няколко вида наркотици

Разградският окръжен съд, в две последователни съдебни заседания, определи мерки за неотклонение „задържане под стража“ на двама братя – рецидивисти, задържани при специализирана полицейска операция с няколко вида наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на съда.

25-годишният Величко М. и 27-годишният Кристиян М. са привлечени като обвиняеми за това, че на 1.02.2021 г. в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително, придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества и техни аналози. При проведените процесуално-следствени действия – личен обиск, претърсване на един автомобил и две жилища е установено, че Величко държи суха зелена тревиста маса с тегло 0,5 гр., реагираща на метаамфетамин; 0,3 гр. зелена тревиста маса, реагираща на канабис; 0,36 гр. бяло прахообразно вещество, реагиращо на метаамфетамин; 0,35 гр. кафяво-жълто прахообразно вещество, реагиращо на опиат.

В дома на Кристиян е открит пакет съдържащ суха зелено-кафява тревиста маса с тегло 31,65 гр., реагираща на канабис.

И двамата мъже са с множество осъдителни присъди, включително ефективни. Въпреки това са запазили склонността си да нарушават закона. Извършеното от тях се характеризира с висока степен на обществена опасност. За това тежко престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба.

От събраните до момента доказателства – веществени доказателства, разпити на свидетели, справки за съдимост, характеристични справки, съдебните състави направиха изводи, че е налице обосновано предположение за съпричастност на двамата мъже към престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Тъй като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, съдебните състави прецениха, че е налице реална опасност Величко и Кристиян да се укрият или да извършат друго престъпление.

Поради изложените съображения и за да не се осуети нормалния ход на досъдебното производство съдът прецени, че единствените целесъобразни мерки за неотклонение спрямо двамата към момента са най- тежките – „задържане под стража“.

Определенията на Разградския окръжен съд подлежат на обжалване пред Апелативен съд Варна в 3-дневен срок.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.