Постлаха 250-метровия червен килим за 91-вите награди Оскар

 Холивуд буквално постла червения килим, по който минават кинозвездите, в разгара на подготовката за церемонията по връчване на наградите за киноизкуство Оскар в неделя в театър “Долби”, предаде ДПА.

Десетки операторски екипи и фотографи пристигнаха на мястото и заснеха червената пътека, постлана четири дни преди награждаването. Гостите на холивудското събитие ще минат по знаменития килим, преди да влязат в театъра, където Американската академия за кинематографично изкуство и наука ще раздаде наградните трофеи за постижения в киното на 91-вата церемония.
Дългият повече от 250 метра килим покрива част от булевард Холивуд, който обикновено е доста натоварен. За около седмица обаче пътният участък ще бъде затворен заради церемонията. Десетки работници се грижат за червения килим с ширина около 10 метра. Те следят целият килим да е добре опънат, краищата да не се прегънат, шевовете да не се виждат. И през тази година над килима ще бъде монтиран прозрачен пластмасов навес, в случай че завали.
От двете страни на килима са инсталирани и огражденията и бариерите за над 700 зрители, и местата за репортери и фотографи. Междувременно стана ясно, че тенисистката Серина Уилямс и двукратната носителка на Оскар Барбра Стрейзанд са сред “уникалните таланти”, които ще представят номинираните за Оскар филми.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.