Пореден старта на програмата „Ин витро“

ОТ 2012 Г. ДОСЕГА С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА ОТ ОБЩИНСКИЯ ФОНД В РАЗГРАД СА СЕ РОДИЛИ 17 ДЕЦА

Община Разград обявява прием на документи за финансово подпомагане през 2022 г на двойки, семейства и лица с репродуктивни  проблеми, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Документи могат да се подават от 1-во до 25 число на месеца в деловодството  на Община Разград, стая 06, партерен етаж и на e-mail: оbshtina@razgrad.bg, всеки работен ден от 9:00 часа до 16:00 часа. Приемът ще продължи до 30.11.2022 г.

Заседанията на постоянната комисия, която разглежда и одобрява подадените заявления на правоимащите двойки, са закрити и се провеждат всяка последна седмица от месеца от 10:00 часа. Комисията се председателства от зам.-кмета по хуманитарни дейности Хабибе Расим.

И тази година в бюджета на Община Разград са предвидени 50 000 лв. за подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми. Според Правилника за финансово подпомагане, публикуван на сайта на Община Разград, се отпускат средства в размер на реално направените разходи, но не повече от 2500 лева на двойка, семейство или лице.

От старта на инициативата през 2012 г. с финансовата подкрепа от общинския фонд „Ин витро“ в Разград са се родили 17 деца. Само през миналата 2021 г. са подпомогнати 11 семейства, родени са две двойки близначки.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.