Полша затваря 13 ескейп стаи след смъртта на 5 момичета при пожар

Полша затвори 13 ескейп стаи заради пропуски в сигурността, а премиерът помоли хората да докладват за такива нередности на пожарната и полицията, предаде “Гардиън”.

В края на миналата седмица пет момичета загинаха при пожар в в игрална зала от типа escape room в град Кошалин.

Този тип стаи са много популярни в последно време в Полша и там сега има над 1000 подобни зали. В тях хората биват затваряни в стая и трябва да разрешат загадка или да се справят със серия от предизвикателства за определено време, за да могат да излязат. Най-често това е един час.

Началникът на полската пожарна служба Лешек Суски заяви, че залата, която се е намирала в частна къща в града и където 15-годишните момичета са празнували рожден ден, не е разполагала с път за евакуация. Пожарникарите открили телата на жертвите, след като загасили пожар до заключената стая. Според прокурори пожарът вероятно е бил причинен от изтичане на газ близо до котела на отоплителната станция.

Един от собствениците на ескейп стаята беше обвинен в непредумишлено убийство. Мъжът, идентифициран като Милош С., не е осигурил адекватна отоплителна система и аварийни изходи.

Сross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.