Полицай и нападателят са загинали при атаката пред Капитолия

Полицай от охраната на Конгреса във Вашингтон и един заподозрян са загинали при нападението, станало  миналата нощ в района, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на полицията.

По-рано зоната бе отцепена, след като мъж с автомобил се вряза в двама полицаи от охраната на Конгреса и на място дойдоха полицейски подкрепления. Двамата униформени бяха откарани в болница, където единият от тях е починал. Евакуират Капитолия заради подозрителен пакет Евакуират Капитолия заради подозрителен пакет Американската полиция евакуира сградата на Камарата на представителите във Вашингтон заради подозрителен пакет, предаде БНТ. Полицейските подкрепления са произвели изстрели срещу нападателя, за който се съобщаваше, че вероятно е носел нож. Той е бил ранен и откаран в болница в критично състояние, където също е починал. Полицията уточни, че инцидентът както изглежда не е бил свързан с тероризъм.

Президентът Джо Байдън нареди знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към паметта на убития полицай Уилям Еванс.

Actualno.com

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.