Пожарните с отворени врати за професионалния си празник

Противопожарните служби в Разградско ще отварят вратите си за посещения за предстоящия им професионален празник в събота, 14 септември, съобщиха от ОД на МВР.
По традиция Седмицата на пожарната безопасност включва разнообразни инициативи: беседи с деца за запознаване с ежедневието на огнеборците, срещи с членовете на отрядите по защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации и състезания „Млад огнеборец“, както и демонстративни учения и занятия за гасене на пожари и аварийно-спасителни дейности. В Исперих ще покажат музейни експонати и въоръжение от създаването на противопожарните служби да днес, а в Кубрат ще има изложба с рисунки на малки художници.
На 12 септември в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ ще бъдат наградени и победителите в областния етап от Международния конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”. Церемонията ще е на в Разград.
В навечерието на празника пожарникарите ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча в Каменово на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши сержант Стефан Димитров. Ще се включат и във велопоход до местността Пчелина край Разрад.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.