„Подписка“ за счетоводителка, присвоила над един милион лева 

Окръжен съд – Разград взе мярка за неотклонение „Подписка“ спрямо 46-годишната Е.М.,

обвиняема по досъдебно производство за това, че в Разград, в условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице – счетоводител е присвоила чужди пари – 1 157 000 лв. /един милион сто петдесет и седем хиляди лева/ от дружеството, в което работи. Деянието е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. Това съобщиха от хпренсслужбата на съда.

От прокуратурата поискаха съдът да наложи мярка за неотклонение „Домашен арест“ като изтъкнаха, че е налице обосновано предположение, че обвиняемата със 163 деяния, в качеството си на длъжностно лице, е присвоила парите, а за извършеното престъпление, което по смисъла на закона е „тежко“, НК предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години. Подчерта, че има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие за да избегне наказателна отговорност.

Защитата на обвиняемата пледира, че голяма част от доводите на държавното обвинение са правилни, но липсва каквато и да е опасност да се укрие, тъй като обвиняемата е знаела, че срещу нея се води досъдебно производство и ще бъде привлечена като обвиняема. Поиска да не се взема мярка за неотклонение или да се вземе мярката „Подписка“.

Реклама:

След като разгледа събраните до момента на досъдебното производство писмени, гласни доказателства и заключения на съдебно-счетоводни експертизи, съдебният състав счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е извършила престъплението. Съдът прецени, че не е налице опасност да се укрие, тъй като данните за семейното положение, личността на обвиняемата, процесуалното й поведение до момента и чистото съдебно минало оборват тази презумпция.

/e-Razgrad/

Hits: 733

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.