Подписаха договора за изграждане на кръговото кръстовище до автогарата

Договорът за проектиране и изграждане на кръгово кръстовището до автогарата бе подписан днес от кмета Денчо Бояджиев и Бончо Бонев – управител на фирма „Парсек Груп“ ЕООД. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Две фирми подадоха предложения за участие в обществената поръчка. Съгласно критериите по обществената поръчка комисия, председателствана от заместник-кмета Добрин Добрев, определи изпълнителя – „Парсек Груп“ ЕООД.

Договорът с него е на стойност 48 888,88 лева без ДДС и включва всички разходи, необходими за извършване предмета на договора, така че обектът да бъде въведен в експлоатация. 4000 лева от тези средства са за изготвяне на инвестиционния проект във фаза „технически проект“. Срокът за изготвянето му е 5 календарни дни и започва да тече от датата на получаване на възлагателно писмо от страна на възложителя. 44 888,88 лв. пък е стойността на строителните работи, а срокът за извършването им е 30 дни.

В договора се уточнява, че съгласуването на инвестиционния проект и издаването на разрешение за строеж се извършва извън срока за изготвяне на инвестиционния проект и срока за изпълнение на строително-монтажните работи.

Кръстовището ще е двулентово с ширина, позволяваща безпроблемното преминаване на товарни автомобили, автобуси и други превозни средства на обществения транспорт за превоз на пътници и ще се оформи с вътрешен кръг чрез монтаж на преместваеми бордюри от рециклирани 100% екологично чисти материали. Максималният диаметър на външния кръг на кръстовището е 19.9 м.

Пешеходните пресичания ще бъдат изнесени извън обхвата на кръга, като се осигури безопасното пресичане на пешеходци непосредствено преди и след кръга по бул. “Априлско въстание“, както и пресичане на ул. “Пета“ преди отклонението за Автогарата.

Финансирането на обществената поръчка е със собствени бюджетни средства. Изграждането на това кръгово кръстовище бе обявено от кмета Денчо Бояджиев като ангажимент на общинското ръководство още при представянето на новия управленски екип и по-късно включено в бюджета за 2020 г.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Подписаха договора за изграждане на кръговото кръстовище до автогарата”

  1. Нищо не се казва откъде ще минава велоалеята, която е прекъсната между ул. “Бузлуджа и бензиностанция “Шел “.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.