Подменят пръскалото и управлението на светлините на фонтанчето в центъра на Разград /обновена/

“Интервенцията по фонтанчето по ул. “В.Левски” не е вандализъм, а ремонт,” каза за e-Razgrad.bg ресорният зам.-кмет на Разград Мирослав Грънчаров, след като в публичното пространство се разчу, че машина кърти незнайно защо дъното на съоръжението. За случващото се не знаеха даже и ротарианците от Разград, а тъкмо те подариха дистанционното за управление на фонтана на кмета Денчо Бояджиев през 2007 година.

“През годините /фонтанът е на 14 години – б.а./ са се повредили пръскалата и управлението на художественото осветление на струите и водното огледало. Сега това ще ремонтира и фонтанът ще бъде по-модерен и хубав”, каза още зам.-кметът.

Бъдещият фонтан - един от променящите се цветове.
Бъдещият фонтан – един от променящите се цветове.

Малко по-късно от пресцентъра на Общината добавиха още подробности за започналия без предупреждение тази сутрин ремонт.

“Водното съоръжение не функционира, тъй като коритото му е пробито и се губи вода. То ще се разбие, ще се поставят нови тръби и ще се изгради нов помпен възел, ще се хидроизолира и облицова с плочки, ще се монтира и осветление с променящи се цветове. Ремонтът е планиран с продължителност от един месец.

Предвижда се на по-късен етап да бъде извършен и втори етап на обновление на фонтана, като той се превърне в танцуващ шадраван – струйниците ще са с различна височина и водата в тях ще има ефект на танц, пише в прессъобщението до медиите.

Всички останали фонтани в Разград, без тези на площад „Момина чешма“, ще бъдат пуснати на 20 юни, като преди това, където е необходимо, ще бъде извършено боядисване на коритата, допълват още информацията от Общината.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.