Подаръци за кръщелниците на кмета за рождените им дни

Заради епидемиологичната обстановка тази година не се проведе традиционното парти за рождените дни на кръщелниците на кмета, припомнят от пресцентъра на местната администрация.

Но всяко от 33-те деца пак получи подарък чрез акцията „Разград поздравява своите рожденици”, в която служители на Общината се свързаха с родителите на децата и след уговорка с тях посетиха в удобно време домовете или учебните заведения, в които децата учат. В другите случаи някои от родителите на по-малките деца посетиха сградата на Общината, за да получат подаръците на децата си. Всеки от подаръците е съобразен с възрастта на малките жители на Разград, за които днес е двоен празник – рожден ден и ден на града. Имаше сладки подаръци и за майките на рождениците – кутия шоколадчета с изгледи от Разград.

На този си рожден ден – 28 януари, подаръци получиха: 18-годишният Максим Ненков, 17-годишната Мерлин Мустафа, 16-годишните Иван Радев и Христина Йорданова, 15-годишната Зорница Тодорова, 14-годишната Цветилена Паскалева, Ферихан Рамадан – на 13 години, 11-годишната Цветомира Аладжова, 10-годишните Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева, 9-годишните Толга и Корай Хасанови, 8-годишните Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева, 7-годишните Цветелина Сашева и Илиян Славов, 6-годишните Селин Самиева, Симеон Пеев и Десислав Вълков, 5-годишната Симай Кадирова, 2-годишните Ефе Вергилов и Емма и Мария Тоневи, Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова – на 1 година, както и тризнаците Теодора, Калина и Диляна Терзиеви и Александър, Николай и Теодора Василеви.

От Общината припомнят още, че дългогодишна традиция, всички деца от община Разград, родени на 28 януари, стават кръщелници на кмета на града и всяка година се събират на организирано от местната управа тържество за техните рождени дни. От няколко години към веселата детска компания се присъединиха и тризнаците от две разградски семейства. Децата участват в този празник до навършване на 18-годишна възраст.

/e-Razgrad/

 

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.