Подаръци за децата „Ин витро“

Община Разград и тази година спази традицията Първи юни да е още по-специален празник за децата, родени с финансовата подкрепа от общинската Програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми.

Заради противоепидемичните мерки не бе организирано парти за малчуганите, но всяко от децата чрез родителите си получи подарък, съобразен с неговата възраст и интереси, уточняват специално от пресцентъра на общинската администрация.

Децата, чиито родители са подкрепени финансово от общинския фонд „Ин витро“, вече са 15. Най-голямото е на 7 години, а най-малките са на малко повече от 1 месец – две близначки, родени през април 2021 г., освен тях има още една двойка близнаци – момченца, родени през март 2020 г.

Инициативата за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми се реализира в Община Разград от 2012 г. Седемчленна постоянна комисия взема решение за подпомагане на кандидатстващите двойки, които са подали необходимите документи съобразно Правилника за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми на територията на община Разград, приет от Общински съвет-Разград. Средствата са за една процедура в рамките на текущата година и се дават срещу представена фактура за действително направен разход и медицински документ от специализирана клиника за извършена асистирана репродукция. През 2021 г. документи може да се подават всеки месец до ноември включително от 1 до 25-то число, предвидените в бюджета средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми са в размер на 50 000 лв.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.