Повярвайте ми, Русия готви нещо на Балканите, обяви Зеленски

Украинският президент Володимир Зеленски даде да се разбере, че разполага с информация за готвена голяма руска провокация на Балканите.

“Обърнете внимание на Балканите. Повярвайте ми, получаваме информация, че Русия има големи планове”, заяви той в разпространено в Телеграм видео.

“Москва използва Близкия изток, а сега и Балканите, за да отвлича вниманието. Ако западните държави и другите страни по света не направят нищо, там ще има нов взрив”, казва още Зеленски.

“Има криза между страните на Балканите и тя не е от вчера. Точно затова Русия се намесва там, така че една балканска държава да воюва срещу друга. Русия държи да насочва прожекторите. Има разлика, когато помагаш на една страна и когато трябва да разделиш тази помощ и внимание между няколко от тях“, каза Зеленски.

Той добавя: „Между няколко страни, няколко кризи, няколко хуманитарни предизвикателства, не става въпрос само за оръжия, но и за хуманитарна помощ, също и за защита на жени, деца, които са станали жертви на война.

Освен това той заяви, че трябва да се обърне внимание на Молдова. „Повярвайте ми, Русия организира същото нещо там. Сега те започват да дестабилизират ситуацията в Молдова. Те искат да покажат, че нещо не е наред с изборите там. Защо? Да обявят изборите за нелегитимни и да свалят проевропейското правителство Това е, което Русия прави”, каза още Зеленски.

Segabg.com

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.