Плувно лято на Пчелина

Със заповед на кмета Денчо Бояджиев от днес на язовир „Пчелина 2” в едноименната местност бе разкрит спасителен пост, на който вече дежурят двама правоспособни водни спасители. В заповедта се определя и зоната за къпане във водната площ на язовира, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Днес в района бяха поставени шамандури във водата, а на плажната ивица: информационна табела, знаменца, рамкиращи бреговата ивица от около 50 метра, табела за наличието на спасителен пост, както и табела със сравнителни данни за температурата на водата и на въздуха.

Зоната за къпане ще се ползва до 15 септември. В този период двамата спасители: Иван Радушев и Красимир Димов – ще работят от 9.30 до 17.30 ч., по един през седмицата и двамата заедно в почивните дни. За дейността им е осигурена лодка. За удобство на плажуващите в близост до плажната ивица има душ, както и кабинка за преобличане.

Експертът по спорт в отдел „Образование и спорт” в Община Разград Валери Бойчев уточни, че язовир „Пчелина 2” е единственият в страната вътрешен водоем, на който е обособен спасителен пост и се извършва регулярен мониторинг на качеството на водата съобразно европейските стандарти. По данни на РЗИ-Разград качеството на водата в зоната за къпане през последните няколко години е отлично.

Районът е сред най-посещаваните от жителите и гостите на Разград през лятото.

/e-Razgrad/

Hits: 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.