Плакет за Общината от колоездачите

Кметът на Разград Денчо Бояджиев получи от ръководството на Спортен клуб по колоездене „Спринт“ плакет по повод 120-годишнината на разградското колоездене, заради подкрепата за този спорт и в знак на благодарност конкретно за ангажимента на местната управа към организацията на две състезания на Градския колодрум в края на месец юли. Това съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Председателят на клуба Мирослав Денев и зам.-председателят Мирослав Минчев припомниха, че състезания на колодрума не се бяха провеждали от 2013 г. В подготовката на Държавния личен отборен шампионат за юноши младша възраст и първото издание на купа „Денчо Денев“ ръководството на клуба получи подкрепа от Община Разград и по този начин провеждането на двете състезания бе успешно. Представителите на гостуващите клубове останаха впечатлени от доброто състояние на базата, подобни съоръжения са малко в цялата страна – обясниха двамата спортни ръководители. От един от софийските клубове дори изразили желание да използват колодрума за лагер през септември.

Мирослав Денев и Мирослав Минчев допълниха, че имат намерение да превърнат Купа „Денчо Денев“ в традиционно самостоятелно състезание.

Те благодариха на Денчо Бояджиев и за подкрепата на Община Разград в подготовката на проект пред Министерството на младежта и спорта за ремонт на колодрума. Проектът е за близо 600 000 лв., върнат е за доуточняване на дейности, свързани с укрепване на подпорната стена на колодрума.

Мирослав Денев и Мирослав Минчев изразиха удовлетворение и от интереса на разградската публика, която и в двата дни на състезанията – 29-30 юли, подкрепяла състезателите.

Те разказаха на кмета Бояджиев, че в момента в клуба има 22-ма лицензирани състезатели от всички възрастови групи, които печелят медали от всички първенства. Финансирането на подготовката им е основно от Община Разград, Министерството на младежта и спорта и от спонсори.

Денчо Бояджиев увери ръководството на СКК „Спринт“, че има подкрепата на Община Разград, за да продължи успешното развитие на този традиционен за града спорт. Той поздрави Мирослав Денев и Мирослав Минчев за всеотдайността и любовта им към колоезденето и ангажирането на децата от Разград със спортни занимания.

/e-Razgrad/

Hits: 37

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.