Писатели предлагат  учредяването на литературна награда на името на Антон Страшимиров

Кметът на Разград Денчо Бояджиев и Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев се срещнаха с представители на Съюза на писателите и обсъдиха с тях предложението им за учредяване на литературна награда на името на Антон Страшимиров. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Посещението в Разград на Иван Гранитски, Стоян Райчевски, Петър Андасаров, Атанас Звездинов, Любомир Котев и Боян Ангелов бе част от Есенните празници „Албена”, организирани от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” и Община Разград. Писателите имаха творческа среща в библиотеката, преди нея разговаряха с ръководството на местната управа.

Творците адмирираха инициативите на общинската управа в културната сфера. Кметът Денчо Бояджиев им разказа за това как се поддържат културните институции в общината и какви културни събития се организират. Той изрази съжаление, че част от масовите събития не се случиха тази година поради спазването на противоепидемичните мерки във връзка със световната пандемия с COVID-19, но увери, че наситеният културен календар на Община Разград ще бъде възстановен след края на пандемията. Председателят на Съюза на писателите Боян Ангелов предложи на кмета творческата организация и Община Разград съвместно да учредят литературна награда на името на Антон Страшимиров, който е учил в Разградската гимназия. Денчо Бояджиев подкрепи това предложение и заяви, че ще бъдат обсъдени възможностите за учредяването на наградата.

Писателите и ръководството на Община Разград коментираха и други варианти за сътрудничество помежду си.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.