„Пилко“ ЕООД – „Работодател на годината – 2019”

Наградата е за наемането на 121 работници от над 20 села от Разградска област, като през годината е осигурила устойчива заетост на 58 безработни лица

13 работодатели бяха отличени на форума в шестнадесетата класация „Работодател на годината – 2019” на Агенцията по заетостта. На тазгодишната церемония наградите на работодателите връчиха заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, заместник-министрите на труда и социалната политика Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров, както и изпълнителният директор на Агенцишята по заетостта Драгомир Николов.

Тази година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории: „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” и „Успели заедно”.

В традиционната категория „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар” е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията по заетостта в страната.

За региона на Русе отличието е за „Пилко” ЕООД – Разград. Фирмата е една от най-големите в страната за производство и преработка на птиче месо с търговската марка „Лудогорско пиле“. Продукцията ѝ се реализира както у нас, така и на международните пазари. Наградена е за наемането на 121 работници от над 20 села от Разградска област, като през годината е осигурила устойчива заетост на 58 безработни лица. Предоставя възможност за безплатен служебен транспорт за работниците от отдалечени населени места, ваучери за храна, работно облекло.

Останалите отличени са: За региона на Благоевград – „Степс Фуутсокс Юръп –  Дупница;  За региона на Бургас – „Аглика Трейд” ООД – Велико Търново; За региона на Варна – „Електа 03″ ООД – Варна; За региона на Ловеч – „Леони България” ЕООД – Плевен; За региона на Монтана – „Се Борднетце – България” ЕООД –Мездра; За региона на Пловдив – „Розариум” ООД – Пловдив; За региона на София – „Интегрейтид Микро-Електроникс България” ЕООД – Ботевград; За региона на Хасково – „Арсенал” АД – Казанлък.

/e-Razgrad/

Hits: 82

One Reply to “„Пилко“ ЕООД – „Работодател на годината – 2019””

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.