Печели ли “Лудогорец” от гола на “Еспаньол” в 96-та минута

В съвременната си история “Лудогорец” изглежда орисан да преминава през напрежение и драматизъм.

Подобен е случаят от четвъртък вечерта, когато гол на “Еспаньол” в 96-ата минута срещу “Ференцварош” преобърна развоя в групата в полза на българския шампион.

Мачът в Будапеща завърши 2:2, като равенството помогна на “Лудогорец” да запази второто си място и да бъде във водеща позиция за класиране преди последния кръг.

Воденият от Станислав Генчев тим събра седем точки след равенството с ЦСКА в Москва и води с една пред третия “Ференцварош” преди директния сблъсък на 12 декември в Разград.

Ако “Еспаньол” не беше изравнил, в последния си мач “Лудогорец” щеше да се нуждае единствено от победа. Сега вече и равенството ще класира българския първенец за 1/16-финалите.

Големият въпрос е може ли “Лудогорец” да се подведе в подхода си и това да изиграе отрицателна роля. В българския отбор уверяват, че ще излязат с мисълта за победа на 12 декември. “Ако излезем с мисълта, че ни устройва равен, със сигурност ще загубим двубоя”, каза вратарят Пламен Илиев пред БНТ.

“Очаква ни тежък двубой, в който излизаме за победа”, допълни националът.

“Дори “Ференцварош” да бяха победили, пак всичко си зависеше от нас. Ние при всички положения в домакинския мач срещу тях ще играем за победа”, каза треньорът на “Лудогорец” Станислав Генчев.

Съперничеството между двата отбора през сезона ще завърши така, както започна – с голям залог. Те се срещнаха най-напред в квалификациите в Шампионската лига, като тогава “Ференцварош” спечели и двата мача. След това в групите на Лига Европа “Лудогорец” показа друго лице и стигна до гръмка победа с 3:0 като гост.

Важен фактор може да се окаже и времето, тъй като мачът в Разград е в средата на декември и е възможно температурите да са много ниски.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.