Петък, събота и неделя – два национални конкурса в Разград – на името на журналиста Григор Попов и на композитора Димитър Ненов

На 29, 30 и 31 март Разград ще домакинства на два национални конкурса за деца таланти – на името на журналиста Григор Попов и на композитора Димитър Ненов.

На пресконференция днес главният експерт „Култура“ Виолета Антонова в Община Разград, директорът на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество Цветанка Русева, директорът на Музикална школа „Илия Бърнев“ към читалище „Развитие“ Деян Денчев и уредникът на къща музей „Димитър Ненов“ Нели Николова представиха двете културни събития.

В VII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ оценяваните журналистически материали са 280, изготвени от 164 момичета и момчета и 39 колектива. Участниците са от 20 области и 30 населени места.

Тази година голямата награда на кмета на община Разград д-р Валентин Василев – плакети с лика на Григор Попов, ще бъде връчена на индивидуален участник и на два колектива. Награждаването ще се състои в залата на Разградската филхармония в петък – 29 март, от 15.00 часа

Седми е и Националният конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“. Надпреварата ще се проведе на 30-31 март между 22 инструменталисти от цялата страна: Разград, Габрово, Силистра, Сливен, Шумен, Казанлък. Тази година има и две деца от Санкт Петербург, Русия, които ще участват в първа и трета възрастова група. Целта на конкурса е да се превърне в международен.

Откриването ще бъде в събота от 10.00 ч. по традиция в къщата музей „Димитър Ненов“, а идеята е младите хора да се запознаят отблизо с живота на именития творец в родната му къща.

Награждаването на призьорите ще бъде в неделя – 31 март, от 14.00 часа в залата на читалище „Развитие“, след което ще се състои галаконцертът на лауреатите.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.