Пейчо Георгиев и Недим Тахиров – номинирани за  почетния знак „За принос към местното самоуправление“

На съвместно заседание на две постоянни комисии към Общински съвет-Разград кметът Денчо Бояджиев представи единствената докладна за тържествената сесия на местния парламент, посветена на 12 октомври – Деня на българската община.

Предложенията са новите носители на почетния знак „За принос към местното самоуправление“ да са Пейчо Георгиев и Недим Тахиров.

Пейчо Георгиев е роден на 26.03.1956 г. в с. Смолница, Община Добрич. През 1980 г. завършва бакалавърската си степен в Институт за подготовка на учители – Силистра, а през 1986 г. завършва математика в ШУ „Епископ Константин Преславски“. Учителства от 1980 г. в различни разградски училища. ЕСПУ „В. Коларов“, ОУ „Иван Сергеевич Тургенев“ – учител и директор, ПГ по икономика „Робер Шуман“, бил е помощник-директор в ПГ по транспорт „Христо Смирненски“, а от 2008 г. и досега успешно ръководи едно от най-старите и най-престижни училища в региона – ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Под негово ръководство гимназията трайно заема лидерско място в Разградска област и престижни позиции в страната.

Професионалният му път включва постовете Областен управител (2000-2001 г.) и началник на РИО на МОН Разград (1992-2000 г.).

Реклама:

Съществен е и приносът му към укрепване и развитие на местното самоуправление – той е общински съветник вече четвърти мандат. П. Георгиев е основател и председател на СК „Бадминтон“ – Разград, член на УС на СНЦ „Жанета“, което си сътрудничи активно с Община Разград при реализиране на социалните й функции. Забележителното му чувство за хумор обяснимо го прави председател на УС на СНЦ „Високо чело“. Работи по европейски образователни проекти, по които има спечелени и реализирани множество проекти по програма ФАР, Световна банка и оперативни програми.

 

Недим Ахмедов Тахиров е роден на 28.07.1970 г. в с. Китанчево, Община Исперих, придобива висше образование в ШУ „Епископ Константин Преславски“ със специалност „Инженерна педагогика – Технологично направление“, модул „Биотехнологии“, с присъдена квалификация: Инженер –педагог, учител по технологии. Професионалната му биография включва работа като учител в ОУ „Христо Ботев“, с. Китанчево и в ПГХТБТ “Мария Кюри” – Разград. Основната част от кариерата му обаче е свързана с работата му в общинска администрация Разград, като от 2000 г. до сега е заемал длъжностите: Началник сектор „Екология“, Главен експерт „Околна среда“, Директор на Дирекция „Стопански дейности“, Директор на Дирекция „Програми и околна среда“, а от март 2020 г. досега е Началник на Отдел „Опазване на околната среда.

Недим Тахиров е бил ръководител на различни европейски проекти за ремонт на пътя Побит камък –Дянково –Разград, преобразяването на кварталите извън центъра на Разград, подготовка на проект за управление на отпадъците на територията на регион Разград, за доизграждането и реконструкция Ви -мрежата и пречиствателна станция  на Разград, рекултивацията на депото за битови отпадъци и ремонта на детските градини. На учредителното заседание на Постоянната комисия по Околна среда и водите при Националното сдружение на общините в Република България, за мандат 2019 –2023 г. Тахиров за трети път бе избран да председателства комисията.

Петима от петимата присъстващи членове на Постоянната комисия по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствени организации подкрепиха докладната. „За“ гласуваха и двамата съветници от комисията по култура, културно-историческо наследство и духовни ценности, комисията обаче нямаше кворум, за да вземе официално решение.

Докладната ще бъде гласувана на тържествената сесия на Общински съвет-Разград в понеделник, 12 октомври, от 11,00 ч. в залата на 11-я етаж на Община Разград, а непосредствено след това във фоайето до залата ще бъдат връчени призовете.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.