Пеевски защитава корпоративни интереси, а ДПС търгува с влияние, обяви Касим Дал

Основателят на Народната партия за свобода и достойнство (НПСД) Касим Дал, който преди години бе част от ръководството на ДПС, критикува партията на Ахмед Доган.

Пред Би Ти Ви той заяви: “Там (бел. авт. – в ДПС) заложихме мечти и идеи, но каузата ДПС беше изгубена. ДПС стана партия, която продава чрез политическото си влияние. Дава място на хора, които нямат общо с идеите на ДПС”. И избори имената на Христо Бисеров, Йордан Цонев и Делян Пеевски.

“Един Делян Пеевски какво общо има с тези отрудени хора, които бяха смачкани по времето на тоталитарния режима и изгонени от България? Делян Пеевски да защитава интересите на тези хора? И още 15 души от т.нар. елит на ДПС са като него”, каза той. Попитан чии интереси защитава Пеевски, Дал обяви: “Корпоративни. ДПС търгува с влияние и това става. Някъде да виждате нещо да са постигнали за хората, които ги избират?”.

Попитан дали ДПС крепи ГЕРБ, както в събота обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, той потвърди. И допълни: “Особено по места ГЕРБ работи с ДПС и то много добре. Вижте последните разпределения за финансите на общините и ще видите за какво става въпрос. Проверете и в община Търговище”.

Касим Дал каза още, че НПСД иска оставката на Орхан Исмаилов, който обявил участие в коалицията на Веселин Марешки “Воля – българските родолюбци”, без да има решение на ръководните органи за това. “Не можем да бъдем с Марин льо Пен в една коалиция. От крайната левица до крайната десница как да се съберем”, обяви Дал.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.