„Паспортна“ в помощ на избирателите

Сектор „Български документи за самоличност“ ще съдейства на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на частичните избори за  кмет на 27.02.2022 г., съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Разград.

Служителите от сектора ще работят на:

  • 26.02.2022 г.  от 08.30 ч. до 17.30 ч.;
  • 27.02.2022 г.  от 08.30 ч. до 19.30 ч.

В седмицата преди 27 февруари, когато ще се произвеждат частичните избори за кмет на в разградското село Ясеновец и четири исперихски села –  Драгомъж, Йонково,  Тодорово и Райнино, е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или  личен/зелен паспорт ), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25.02.2022 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

Удостоверенията се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта и служат само з ада се представят пред секционната  избирателна  комисия  и  са валидни  за изборния ден .

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.