Панаирът на киселото мляко вече е тук

Eдно от събитията в програмата на XX Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти вече се случи.

На временната открита експозиция до Музикалния дом са подредени паната от фотоизложбата „Панаирът през времето“ на трима фотографи, проследили развитието на емблематичното за Разград културно събитие през годините. Най-старите снимки са от 2001 г., има фотографии от почти всички издания на Панаира. Автори на фотоспомените са: Мехмед Азиз, Георги Тодоров и Антон Анастасов. Експозицията от 138 снимки ще може да бъде разглеждана от жителите и гостите на Разград до края на лятото.

Официалното откриване на  Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и занаяти е от 17.30 ч. на 28 юли на площад „Независимост“. На него ще присъстват и двете официални делегации от градове-побратими на Разград – румънския Кълъраш и немския Витенберге.

В 19.00 ч. отново на площад „Независимост“, но пред Туристическия информационен център, започва традиционният избор на Кралица на Панаира на киселото мляко. В надпреварата се включват по две красавици от танцовите състави, които участват във вечерните концерти на площад „Момина чешма“. Тази година ще се насладим на изпълненията на четири танцови формации от три държави от три континента: Фолклорна група „Алианца“ от Мексико, Фолклорна група „Елхориа“ от Египет, Ансамбъл „Абджари“ и Държавен академичен ансамбъл за музика и танци „Арсиани“ от Грузия. В първия вечерен концерт от 20.30 ч. в четвъртък ще участват още и Капанският ансамбъл и ДТА “Лудогорче“.

Всички състави, водени от Кралицата и двете й подгласнички, както и от Градския духов оркестър, преди концерта ще участват в дефиле от площад „Независимост“ до площад „Момина чешма“.

Панаирът продължава и на 29 и 30 юли.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.