Още ново оръжие за полицаи и дрон за МВР – Разград

Нови десет бойни полуавтоматични пистолета „Валтер“ и дрон връчи зам.-министърът на МВР Николай Николов днес в Разград. Пистолетите са разпределени персонално на служители, постигнали високи и трайни резултати в служебната дейност на ръководно и изпълнителско ниво.

Сред тях са началникът на сектор „Охранителна полиция“ в РУ-Разград главен инспектор Иван Атанасов, началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Божидар Божков, зам.-директорът комисар Мирослав Иванов и началникът на РУ-Разград главен инспектор Станимир Станев.  На церемония в залата на Областната дирекция получиха своя дрон и служителите от сектор „НТЛ“.

Зам.-министър Николов подчерта, че подновяването на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка във всички структури е основен приоритет на МВР. Полицейските служители заслужават да разполагат с модерно оборудване, за да се чувстват сигурни при изпълнение на служебните си задължения, каза още Николай Николов. Пред ръководния състав той засвидетелства уважението на професионалното и политическото ръководство на МВР към работата на служителите от ОД на МВР и изрази увереност, че с новите оръжия полицейските служители ще имат самочувствието, което заслужават.

Новото въоръжение е второ поред от началото на годината, след като в края на март Дирекцията получи три пистолета „Валтер“ и пет електрошокови прибора „Тейзър“ Х2 от зам.-главния секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

/e-Razgrad/

Hits: 4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.