От детски градини в селата започва пръскането за комари и кърлежи

От утре, 30 март, Община Разград започва сезонна кампания по дезинсекция и дезакаризация на тревните площи, дезинфекция на откритите пясъчници в детските заведения и детски площадки, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Срещу кърлежи, комари и други насекоми ще бъдат напръскани дворавете на осем детски градини в селата на община Разград. През целия месец април и първите дни на месец май кампанията продължава в детски площадки и прилежащите им зелени площи в областния град, в парка, в зелени площи край обществени сгради в централната част на гради и по кварталите, край спортни площадки. Пълният график по дати е публикуван на интернет страницата на Община Разград.

За спазване на графика за дезакаризация, ръководителите на обектите, включени за обработка на площите е необходимо да извършат предварителна подготовка: окосяване и почистване на площите, както и на откритите пясъчници в детските заведения и детските площадки.

При неподходящи метеорологични условия за изпълнение на дейността или при възникване на основателни технически причини, графикът може да претърпи промяна.

/e-Razgrad/

Hits: 1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.