Откриха сензорна стая в Център „Емилиян“

С помощта на дарители бе оборудвана стая за сензомоторика в Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ в Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

В нея 56 деца с увреждания ще имат възможност чрез звук, цветове и светлини да развиват сетивата си в удобна среда, да подобряват емоционалното си състояние и да улесняват социалната си адаптация.

На откриването на сензорната стая присъстваха:  кметът Добрин Добрев, зам.-кметът Елка Неделчева, представители на дарителите от сдружение „Лудогорие“: д-р Деян Коларов и Иван Йорданов.

Директорът Тереза Райкова благодари на дарителите, че са подкрепили идеята да се направи първата голяма крачка към оборудването на сензорната стая. Допълни, че тя ще се обогатява и с още дидактични материали. Ще се търсят и възможности за обучения на специалистите, които работят в Центъра, за работа с пособията в сензорната стая.

Добрин Добрев също благодари на дарителите за сериозната помощ за изграждането на сензорната стая в „Емилиян“. Припомни, че подобни стаи в Разград вече има в две детски градини: „Незабравка“ и „Митко Палаузов“ и те се използват за обучение, а и спомагат за изграждане на по-специфични потребности при децата. Кметът пое ангажимент по време на годишната среща на местните власти на 13-15 октомври да коментира със свои колеги от други общини, в които са въведени сензорни стаи, възможности да изпратят специалисти за обучение на работещите в Центъра „Емилиян“.

Дарението от Сдружение „Лудогорие“ е на стойност 8000 лв., д-р Коларов увери, че организацията, която не за пръв път се включва в благотворителни кампании, остава на разположение и за бъдещи инициативи.

/e-Razgrad

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.