Откриха новата академична година във Филиала на Русенския университет в Разград

Новата академична година във Филиала на Русенския университет в Разград започна за над 200 студенти. Те са в направленията “Биотехнологии”, “Химични технологии” и “Технология на храните”.

Успешна учебна година, много старание и постоянство пожела областният управител Драгомир Златев на студентите по вре ме на церемонията. Той призова младите хора да вярват в себе си и да следват мечтите си, за да изградят едно по-добро бъдеще за страната ни. „Русенският университет „Ангел Кънчев” си извоюва висок авторитет през годините на своето съществуване с високия професионализъм на преподавателския си състав. Филиал – Разград е с особена важност за областта ни, тъй като подготвя кадри за структуроопределящите предприятия в региона”, каза още областният управител и връчи поздравителен адрес на директора на филиала професор Станка Дамянова.

На тържеството бяха връчени дипломите на 31 зрелостници, завършили през 2022 г. Бе спазена и традицията випускът да засади дръвче в двора на учебното заведение. Във Филиал Разград се обучават общо над 200 студенти, като първокурсниците са близо 70, стана ясно по време на церемонията. От името на Ректорското ръководство поздрав към първокурсниците отправи зам.-ректорът проф. д-р Пламен Даскалов. „Вие сте националното богатство на България, хората, които ще решавате съдбите на страната. За да успеете трябва да сте подготвени“, се обърна към студентите зам.-ректорът.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.