Осмокласници бяха областни управители за час

Макар и само за час учениците от 8 „в“ клас на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ бяха областни управители. Децата гостуваха на областния управител на Разград Драгомир Златев в рамките на обявения от администрацията Ден на отворени врати. Това съобщиха от пресслужбата на институцията.

Като областни управители всички осмокласници  издадоха от свое име заповеди, скрепени с подписите им и печат на администрацията. Те разпоредиха часовете в училище да бъдат намалени от 45 на 40 минути, а учебният процес да стартира не в 8, а в 10 часа. Не бяха подминати и проблеми като опазване на природата чиста, повече детски площадки и дори закон, закрилящ жените от домашно насилие.

Домакинът Драгомир Златев разказа на учениците какви са правомощията и ангажиментите на областния управител, за какво отговаря и за какво се грижи. Подробности за начина, по който функционира държавната администрация, разкриха още зам.-областният управител Найден Късов, главният секретар Михаил Тодоров и директорите на дирекции Светлин Симеонов и Орхан Бедиханов.

Децата се снимаха в кабинета на областния управител и си направиха за спомен обща снимка със своите домакини.

Реклама:

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.