Осем души са убити и най-малко са 13 ранени при масова стрелба в Сърбия

Осем души бяха убити и най-малко 13 бяха ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде “Франс прес”, като се позова на съобщения на местни медии. Сръбската полиция издирва извършителя, издигнати са пътни блокади.

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, съобщи “Асошиейтед прес”, цитирана от БТА. В коментар, публикуван в сръбския информационен портал “Телеграф”, министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата “терористичен акт” без да предостави повече подробности.

Сръбската полиция съобщи, че предполагаемият извършител е на 21-години, идентифициран е само като У. Б. Според местни медии след спор късно през нощта в училищен двор близо до Младеновац заподозреният се е върнал с автоматично оръжие, открил е огън и е продължил да стреля напосоки от кола, с която се е движел.

“Ройтерс” съобщава, че край село Дубона, разположено недалече от град Младеновац, тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили. Хеликоптер, дронове и множество полицейски патрули издирват заподозрения сред хълмовете и горите около Дъбона.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

След стрелбата в училището в Сърбия беше обявен тридневен траур, който започва в петък сутринта. В четвъртък хиляди се наредиха на опашка, за да положат цветя, да запалят свещи и да оставят играчки пред училището в памет на жертвите на нападението в сряда.

Dnevnik.bg

Hits: 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.