Организираните престъпни групи, разпространението на наркотици, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта – тема на регионално съвещание на престъпността

Шефът на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров беше домакин на регионално съвещание, на което бяха обсъдени спецификите на престъпността в апелативния район.

Участие в събранието взеха административните ръководители на окръжните и районните прокуратури в областите Варна, Добрич, Силистра, Разград, Търговище и Шумен, ръководителите на Окръжните следствени отдели, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС, директорите на областни дирекции на МВР в областните градове, ръководителят  на отдел „Североизточен“ при ГДБОП. Това съобщиха от прессцентъра на Апелативната прокуратура.

Целта на срещата беше да се създаде по-добра организация, да бъдат набелязани и предприети необходимите мерки за успешно противодействие на престъпността в региона. След проведено обсъждане, апелативният прокурор набеляза шест групи престъпления, за които следва да се създадат съвместни екипи. Тяхната задача е да анализират, оценяват и осъществяват постоянен мониторинг на наличните данни за престъпления по линия на организираните престъпни групи, разпространението на наркотични вещества, мигрантския натиск, телефонните измами, битовата престъпност и корупцията по високите етажи на властта.

Екипите ще провеждат съответните действия съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите. Помежду им ще бъде организирана постоянна връзка, като по разпореждане на административния ръководител на АП Варна ще се провеждат регулярни съвещания на местно ниво между административните ръководители на Окръжните прокуратури, Районните прокуратури, директорите на Областните дирекции на МВР, ръководителите на териториалните дирекции на ДАНС и секторите на ГДБОП.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.