Оранжерия за марихуана във вила край Разград

Оранжерия за отглеждане на марихуана е разкрита в мазе на вила край Разград. Задържани са семейство – мъж и жена, живеещи на адреса, съобщи на пресконференция окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Специализираната операция е била тази сутрин под надзора на Окръжна прокуратура – Разград. Проведена е от ГДБОП по линия на престъпления, свързани с отглеждането и разпространението на наркотични вещества.

В избеното помещение на къщата са намерени и иззети повече от 50 саксии с растения марихуана, в напреднал стадий на растеж – готови за беритба. Оранжерията е добре оборудвана и снабдена с всички съоръжения, необходими за отглеждането на този род растения.

Тихомир Тодоров, уточни, че по случая има образувано досъдебно производство и предстои да бъдат повдигнати обвинения за нелегалната дейност /отглеждане на марихуана/ и пране на пари.

Любопитното е, че семейството изглежда като съвсем средностатистическо, с малки разлики, каза прокурор Тодоров. Иззета е луксозна кола, с която вероятно те са правили доставките на различни места в страната. Семейството е изкупило парцелите и от четирите страни на вилата си, оборудвана с камери за видеонаблюдение. Имотът е на закътано място под Стражец.

И още нещо издало собствениците на оранжерията. На служители в електропреносното дружество направили впечатление сметките за ток от по над 300 лева през лятото. И така задържаните привлекли вниманието на разследващите към себе си.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.