Оранжерия за канабис разкриха в спортната зала на бившия Стъклозавод в Разград

Задържани са петима мъже, действали като организирана престъпна група

Оранжерия за производство на марихуана бе открита при специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура на 24 февруари в Разград, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

Във връзка с образувано досъдебно производство в условията на неотложност криминалисти от ОД на МВР-Разград и РУ-Разград извършиха претърсвания в спортната зала в бившия завод „Диамант“. Установена е професионално изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвана с техника от изключително високо ниво. Оборудването, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина. В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, приготвена за търгуване. Произведеното се пласирало в чужбина и при улична търговия в региона.

Извършени са претърсвания на пет различни адреса на територията на страната, както и на два леки автомобила.

В хода на разследването са установени петима мъже, съпричастни към извършването на престъпната дейност: 38-годишен от Разград, 32-годишен от село Казашко, 31-годишен от Разград, 23-годишен от Разград и 34-годишен от Сливен. Всички те са криминално проявени. При лични обиски и претърсвания в жилищата им са открити самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв, електронна везна, семена, гриндер /мелничка за мелене на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в различни опаковки.

Продължава работата по разследване и документиране на престъпната дейност. Води се досъдебно производство.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.