Общинският съвет свали данъка за колите в Разград до възможния минимум в страната

Шестима от осмината съветници от ГЕРБ се заинатиха, отказаха да гласуват и така затвърдиха позицията си от края на януари, когато бяха управляващи, че налогът трябва да е един от най-скъпите у нас

Днес Общинският съвет в Разград намали данъка за колите тук до възможния минимум  в страната. Това стана при гласуването на последната докладна записка на последната за годината сесия на местния парламент.

Предложението дойде от едновременно от три места: първо промяна в докладната от вносителя за промяна на налога – кметът Денчо Бояджиев. Опозицията в залата оспори това му право по време на сесията. Тогава дойде предложението за сваляне на данъка от името на групата съветници от „Демократична България“. Внесе го Иво Димитров. Оказа се, че абсолютно същото предложение внася и Елка Неделчева от БСП.

„Изпълняваме свое предизборно обещание – да премахнем една чудовищна несправедливост спрямо гражданите в общината, едно безумно решение, взето от мнозинството в предния Общински съвет, аргументира се Иво Димитров. На въпрос на Надя Радославова, как така групи съветници с диаметрално противоположни възгледи за управление,  внасят едно и също предложение за намаляване на данък МПС, отговорът на Иво Димитров бе: „Правим гъвкава политика за разлика от вас!“

В крайна сметка въвеждането на възможния минимум на данъка на колите в страната, така, както е в закона за местните данъци и такси, бе прието с 27 гласа „за“, без “против” и “въздържал се”.  Шестима от осмината съветници от ГЕРБ: Наско Анастасов, Галина Георгиева, Стефан Стефанов, Радиана Димитрова, Радостина Иванова и Валентин Василев просто отказаха да гласуват, с което затвърдиха позицията си от края на януари, когато бяха управляващи, че налогът трябва да е един от най-скъпите у нас.

И така: догодина данъкът на колите ще бъде в долния край на таблицата в закона, такъв ще е и коефициентът  за екологичност.

Припомняме, че междувременно старият вариант на данъка бе оспорен от група общински съветници и бе отменен от съда.

/e-Razgrad/

Hits: 0

3 Replies to “Общинският съвет свали данъка за колите в Разград до възможния минимум в страната”

  1. Стози висок данък миналата година започна сгромолясването им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.