Общинските съветници от ГЕРБ не гласуваха предложението на „Лудогорец“ стадионът да се нарича „Хювефарма арена“

Част от общинските съветници от ГЕРБ абдикираха и не участваха в гласуването за вземането на едно от важните за Разград решения на предстоящата сесия на ОбС – стадион „Лудогорец“ арена“ да бъде преименуван на „Хювефарма арена“.

Това стана на съвместно заседание на постоянните комисии по бюджет, финанси и икономическа политика; по управление на общинската собственост и стопанство; по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствените организации и комисията за младежта, спорта и туризма.

Както вече съобщихме, на сесията докладната ще внесе кметът Денчо Бояджиев на базата на мотивирано предложение на ПФК „Лудогорец“, че компанията на собствениците на футболния клуб Кирил и Георги Домусчиеви – „Хювефарма“ ЕООД – София е един от основните му спонсори и допринася в голяма степен той да е конкурентоспособен на големите европейски отбори, като партньорството между клуба и Общината ще продължава и занапред. И че смяната на името в концесионния договор ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града.

Миг от гражданския протест на 29 февруари 2016 г.
Миг от гражданския протест на 29 февруари 2016 г.

Любопитно е какво ще се случи обаче на самата сесия на 18 декември, особено предвид факта, че през 2016 година именно тогава управляващите от ГЕБР /макар и много трудно и след граждански протести с настояване да го направят в името на по-доброто бъдеще на спорта, футбола и на града/ подписаха концесионния договор.

Реклама:


/e-Razgrad/

One Reply to “Общинските съветници от ГЕРБ не гласуваха предложението на „Лудогорец“ стадионът да се нарича „Хювефарма арена“”

  1. Хи-хи-хи,ха-ха-ха имам дървена глъвъ и шъ прая ко си зная пък дано дуйде ми края!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *