Общинските съветници от ГЕРБ не гласуваха предложението на „Лудогорец“ стадионът да се нарича „Хювефарма арена“

Част от общинските съветници от ГЕРБ абдикираха и не участваха в гласуването за вземането на едно от важните за Разград решения на предстоящата сесия на ОбС – стадион „Лудогорец“ арена“ да бъде преименуван на „Хювефарма арена“.

Това стана на съвместно заседание на постоянните комисии по бюджет, финанси и икономическа политика; по управление на общинската собственост и стопанство; по законност, превенция на корупцията, контрол на решенията, предложения на гражданите и връзка с неправителствените организации и комисията за младежта, спорта и туризма.

Както вече съобщихме, на сесията докладната ще внесе кметът Денчо Бояджиев на базата на мотивирано предложение на ПФК „Лудогорец“, че компанията на собствениците на футболния клуб Кирил и Георги Домусчиеви – „Хювефарма“ ЕООД – София е един от основните му спонсори и допринася в голяма степен той да е конкурентоспособен на големите европейски отбори, като партньорството между клуба и Общината ще продължава и занапред. И че смяната на името в концесионния договор ще доведе до взаимни ползи както за концесионера, така и за концедента и ще окаже положително влияние върху бизнеса в града.

Миг от гражданския протест на 29 февруари 2016 г.
Миг от гражданския протест на 29 февруари 2016 г.

Любопитно е какво ще се случи обаче на самата сесия на 18 декември, особено предвид факта, че през 2016 година именно тогава управляващите от ГЕБР /макар и много трудно и след граждански протести с настояване да го направят в името на по-доброто бъдеще на спорта, футбола и на града/ подписаха концесионния договор.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Общинските съветници от ГЕРБ не гласуваха предложението на „Лудогорец“ стадионът да се нарича „Хювефарма арена“”

  1. Хи-хи-хи,ха-ха-ха имам дървена глъвъ и шъ прая ко си зная пък дано дуйде ми края!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.