Община Разград представи Абритус на национална конференция в Министерство на туризма

Община Разград представи туристическата марка „Абритус“ на първата по рода си Национална конференция, проведена от Министерство на туризма, с акцент върху развитието на туризма и атрактивни дестинации в България.

Форумът се състоя в Националния дворец на културата под надслов: „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова беше модератор на събитието. Официални гости бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и представители на местната власт, на туристическия бранш и медиите.

Виолета Антонова – главен експерт в Дирекция „Култура, спорт, туризъм“ представи: туристическата марка „Абритус“ и културно-историческото наследство на Разград като предпоставка за културен туризъм. В представянето бяха включени и фестивалът „Античният Абритус“, Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти, Националният фестивал на танцовия театър – ново събитие в местния и в националния културен календар.

На конференцията се набелязаха мерки и събития, които да допринесат за развитието и популяризирането на вътрешния туризъм, с акцент върху уникални и интересни фестивали, събития, културни прояви и живописни места.

На форума бяха представени обекти на културното и природно наследство, фестивали и празници от общините: Русе, Силистра, Враца, Трявна, Троян, Сливен, Костинброд, Баните, Камено.

Министър Ангелкова анализира резултатите от 2018 г. – 9 200 000 чуждестранни туристи, посетили България, с постигнат ръст 5%, 8 милиарда лева приходи за изминалата година. Над 3 750 000българи са предпочели туристическите дестинации в България през 2018 г.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.