Контейнери за стари дрехи и обувки в пет разградски квартала

Община Разград постави експериментално 5 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на града. Пробният период на действие е един месец.

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев заедно с експерти от отдел „Опазване на околната среда“ присъства на инсталирането на контейнерите. За тази цел бяха избрани оживени места в различни квартали, за да имат достъп до тях всички, които проявяват интерес към рециклирането на стари дрехи, обувки и чанти. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Първо бе поставен контейнер в жк „Орел“ – на паркинга до „Т маркет“ и печатница „Разград Полиграф“. Съдове има и: на паркинга на Средношколското общежитие; на паркинга до Товарната пиаца в района на 16-етажните блокове; на паркинга до Младежкия дом, както и до Обръщалото в квартал „Водна централа“.

Върху металните контейнери има ясни и подробни надписи какво може да се изхвърля в тях – стари дрехи, обувки, чанти, пердета и хавлии, те трябва да са поставени в добре затворени торби.  Указано е и как точно се изхвърля торбата с текстилни отпадъци.

По време на тестовия период контейнерите ще се изпразват от веднъж седмично.

/e-Razgrad/

Hits: 0

One Reply to “Контейнери за стари дрехи и обувки в пет разградски квартала”

  1. Много добро решение и дано инициативата продължи по дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.