Контейнери за стари дрехи и обувки в пет разградски квартала

Община Разград постави експериментално 5 контейнера за стари дрехи и обувки в различни райони на града. Пробният период на действие е един месец.

Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев заедно с експерти от отдел „Опазване на околната среда“ присъства на инсталирането на контейнерите. За тази цел бяха избрани оживени места в различни квартали, за да имат достъп до тях всички, които проявяват интерес към рециклирането на стари дрехи, обувки и чанти. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Първо бе поставен контейнер в жк „Орел“ – на паркинга до „Т маркет“ и печатница „Разград Полиграф“. Съдове има и: на паркинга на Средношколското общежитие; на паркинга до Товарната пиаца в района на 16-етажните блокове; на паркинга до Младежкия дом, както и до Обръщалото в квартал „Водна централа“.

Върху металните контейнери има ясни и подробни надписи какво може да се изхвърля в тях – стари дрехи, обувки, чанти, пердета и хавлии, те трябва да са поставени в добре затворени торби.  Указано е и как точно се изхвърля торбата с текстилни отпадъци.

Реклама:


По време на тестовия период контейнерите ще се изпразват от веднъж седмично.

/e-Razgrad/

One Reply to “Контейнери за стари дрехи и обувки в пет разградски квартала”

  1. Много добро решение и дано инициативата продължи по дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *