Община Разград е партньор на Националната олимпиада по програмиране “Advance Web Cup“

Община Разград е партньор на Националната олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox „Advance Web Cup“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. Състезанието се организира от Фондация „Advance Web Education“, а няколко български общини, сред които и Разград, са официални партньори в организацията.  Събитието дава равна възможност на децата от 1 до 7 клас да развиват и демонстрират своите технологични умения и компетенции по вдъхновяващ и възнаграждаващ начин.

Темата на състезанието по Scratch за ученици от 1 до 4 клас е „Моят град“. Учениците трябва да създадат чрез платформата Scratch проект, който може да бъде интерактивна история, игра или анимация.

Състезанието в категория Roblox е за ученици от 4 до 7 клас, те трябва да работят по темата „Моят мечтан град“. Необходимо е участниците чрез платформата Roblox да създадат своя мечтан град, който да представя тяхната визия за идеалното място за живеене, работа и забавление.

Участието в олимпиадата е напълно безплатно. Конкурсът е изцяло онлайн, за да може всеки желаещ да се включи. Печелившите могат да очакват вълнуващи награди, включително PlayStation 5, настолни игри, геймърска периферия и други. Краен срок за предаване на проектите е 25 април 2024 г., резултатите ще станат ясно на 21 май 2024 г., а награждаването е предвидено за 24 май.

Повече подробности за етапите и записване за участие може да се видят на интернет страницата на фондацията.

/e-Razgrad/

Hits: 45

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.