Общината: При ремонт отпадъците се извозват със строителен контейнер, заявен от собственика на имота, при нарушения се налагат санкции

Община Разград напомня на гражданите, че при извършване на ремонтни дейности в жилищните имоти е необходимо  строителните отпадъци своевременно да се събират и транспортират до сметището.

Отговорността за изпълнение на тези дейности е на собственика на имота и за негова сметка, в качеството му на възложител на преустройствата, припомнят от местната администрация.

Транспортирането на строителните отпадъци до регионалното депо следва да се извърши с техника, осигурена от собственика на имота, или чрез заявяване на строителен контейнер от сметосъбиращата фирма на тел.: 084 660 580.

При изнасяне на строителните отпадъци от жилището не трябва да се допуска разпиляването и натрупването им на територии за обществено ползване: улици, алеи, тротоари и площи пред жилищни входове, с което се възпрепятства движението на пътни превозни средства и придвижването на пешеходци. Забранено е и в контейнерите за битови отпадъци да се изхвърлят отпадъци от строителни дейности.

Спазването на тези указания ще предотврати възникването на конфликтни ситуации със съседите в квартала. С полагането на грижи за поддържане на чист и приветлив вид на обществените територии ще се подобри облика и жизнената градска среда. При констатирани случаи на нарушения ще се връчат предписания и налагат санкции по реда на Закона за управление на отпадъците.

За допълнителна информация, свързана със строителни отпадъци, както и за подаване на сигнали за нарушения гражданите могат да се свържат с Отдел „Опазване на околната среда“ в Община Разград на тел: 084 618 186 или e-mail: ekologia@razgrad.bg.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.