Обществената трапезария на фирма „Акансу” ще осигурява топъл обяд на 120 души от Лудогорието и през тази година

Фирма „Акансу“ ще спази традицията да поддържа обществена трапезария и през настоящата година.

Ще продължи осигуряването на топъл обяд на 120 души от Лудогорието, след като в края на 2018 г. фонд „Социална закрила” и „Акансу” ЕООД с управител Зекие Чакалова сключиха нов договор за продължаване на дейностите по проекта „Обществена трапезария“ до 31.12.2019 г.
От услугата ще се възползват 38 души в Разград, 53 – в с. Раковски и 29 – в с. Стражец. Храната за селата се превозва със собствен транспорт на „Акансу“.
Подборът на хората с достъп до трапезарията се извършва от комисия, в която участват представители на фирмата доставчик на услугата, Дирекция „Социално подпомагане“ и ОС на БЧК.
„Акансу” ЕООД е една от малкото частни фирми в Лудогорието, регистрирани като доставчици на социалната услуга „Обществена трапезария”, която се финансира от Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

До края на 2018 г. трапезарията ползваха също 120: лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.