Обучаваха полицаи за действия при масови безредици

Занятията на униформените служители от „Охранителна полиция“ стартираха днес, съобщиха от хпресцентъра на ОД на МВР в Разград.

Обученията се водят от инструктори на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”. Провеждането им е във връзка със зачестилите случаи на посегателства над полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения, свързани с проверка на лица, превозни средства и реагиране на сигнали за нарушения на обществения ред. Целта е да бъдат прилагани ефективни тактически действия при провеждане на масови събития от различен характер (протести, футболни срещи и др., при които е възможно да се стигне до ескалация на напрежението).

Освен практическа, обученията имат теоретична част, в която служителите се запознават в детайли с нормативната база за способите и тактическите действия приструпвания на много хора на едно място и при проверки и задържане на лица. По разпореждане на главния секретар на МВР до края на годината максимален брой служители трябва да преминат двукратно през такъв род обучения.

/e-Razgrad/

Hits: 23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.