Обсъжда се маркировката по трасето на „Лудогорски маратон” да стане постоянна, на 4 юни за кратко ще се затварят  участъци от пътя в Пчелина

Зам.-кметът на Разград Добрин Добрев ръководи работна среща, свързана с организацията на Х издание на „Лудогорски маратон”.

В нея участваха представители на организатора – клуб „Зелена стъпка”, на РУ на МВР – Разград, на общински предприятия и отдели с ангажименти към организацията.

Лудогорският маратон  събира в уникалната за подобни инициативи туристическа местност стотици любители на здравословния живот и спорта сред природата от всички краища на България, записват се за участие и чуждестранни състезатели. В Х издание на мащабното спортно събитие на 4 юни, вече са се записали 330 души, а регистрацията продължава до 25 май.

Маратонът се организира от клуб „Зелена стъпка” с основен партньор Община Разград; спонсори: Inoxsys, Каолин, Агрохимконсулт 3, Комплекс Делфин и с подкрепата на: Солети Хрус-хрус, Leya, Спортни магазини Яко, Getka, Gold Nutriton, общински съветници Иво Димитров и Джипо Джипов.

Състезанието включва три дисциплини в различни дистанции – бягане, колоездене и индивидуален и отборен триатлон – бягане, плуване и колоездене, предвидена е и детска дистанция от 2 км. бягане. Първият старт на 4 юни е предвиден за 7.00 ч., а последните финиширащи се очакват към 15.00 ч.

На работната среща беше обсъдена подготовката и провеждането на състезанието с всички, ангажирани с организацията, като новият момент е свързан с организацията на движението. Тъй като ще се наложи участниците в маратона да пресичат асфалтовия път, някои участъци от него ще бъдат временно затваряни за различни кратки периоди: за времето от 7:10 ч. до 8:30 ч. на 4 юни (неделя) ще бъде затворен за движението на МПС асфалтовият път в м. Кованлъка в участъка след отбивката за плажа на яз. „Пчелин 2“, през обръщалото до бившия хотел „Тифани“, както и за времето от 9:00 ч. до 9:15 ч. ще бъде затворен за движението на МПС асфалтовият път в м. Кованлъка в участъка между поляната при бившата хижа „Горски кът“, през обръщалото до бившия хотел „Тифани“. Обсъдена бе и възможността за поставянето на постоянна маркировка на трасетата вместо временната с ленти.

На срещата бяха прецизиране и сроковете за: окосяване и обработване срещу паразити на поляната, на която ще има палатков лагер и където ще е старт/финала и на пътеката на язовирната стена, осигуряване на преносими химически тоалетни, на линейка и медицински екип, на спасителна лодка, събиране на отпадъците след приключване на маратона и други.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.