Област Разград – в сборника „Добри практики в държавната администрация за 2018 г.“

Създаването и изпълнението на Концепцията за социална отговорност в Областна администрация – Разград

е включено в сборник „Добри практики в държавната администрация за 2018 г.“, издаден от Института по публична администрация.
Сборникът включва 39 добри практики на държавни и общински институции от цялата страна, участвали в традиционния конкурс за добри практики, които ИПА организира от 2014 г. насам, съобщават от пресцентъра на областната администрация.
В тазгодишното издание на сборника единственият представител на Лудогорието е Областна администрация – Разград. Надпреварата бе в три категории: „Управление на хората“, „Технологични решения за открито управление“ и „Социална отговорност“. Областна администрация – Разград участва в категория „Социална отговорност“. Конкретните дейности по концепцията през 2018 г. са: дарения за първокласници, изявени деца и младежи и ученици в неравностойно положение; подкрепа за изява на талантливи деца и младежи с конкурса за рисунки „Великден през моите очи“; мерките за опазване на сгради паметници на културата – джамията „Ибрахим паша“ и бившия Гарнизонен клуб (ДНА); обмен на опит с чуждестранни партньори – уреждане на визити за обмен на опит в Одрин на представители на учреждения, училища, читалища, културни институции, спортни клубове, пенсионерски клубове и други в рамките на Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между областите Разград и Одрин – над 10 опознавателни визити с повече от 500 участника от Лудогорието.
Освен в сборника Концепцията за социална отговорност може да бъде видяна и на сайта на областната администрация.
/e-Razgrad/

Hits: 11

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.