Областният управител показа кои пътища трябва да се ремонтират веднага

На среща с кметовете на Конево, Яким Груево, Зебил и областните

ръководители на партиите от Коалиция „Обединени патриоти“ Димитър Димитров и Георги Димитров областният управител Гюнай Хюсмен показа кои пътища трябва да се ремонтират веднага, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Поводът бе настояването на жители на общините Исперих и Главиница да се извърши ремонт на петкилометровия пътен участък Исперих – село Конево, който е в много лошо състояние. Кметският наместник на Конево Велико Минчев, кметовете на Яким Груево Шерфидин Хамди и на Зебил Недим Чауш разказаха, че пътят не е ремонтиран откакто го има – вече 35 години. За жителите на главинишкото село и други села от тази община Исперих е най-близкото по-голямо населено място, в което има болница и лични лекари, където учат децата и където се транспортира земеделската продукция.

Г. Хюсмен отговори, че знае за какво става дума и показа картата на пътищата в областта, която стои в кабинета му. С жълт маркер отбелязвал пътните участъци, които са приоритетни за съответната година, а когато те вече се ремонтират – бележел това с червено. За миналата година ремонти са извършени на шосетата: Разград – Търговище, Исперих – Пристое и Кубрат – Тутракан. Общата стойност на парите за пътна инфраструктура в Лудогорието през 2018 г. е 38 милиона лева, при много по-малка  в предишни години.

Областният управител показа и приоритетните за него отсечки за настоящата година: 9 км от пътя Разград – Кубрат между селата Топчии и Каменово, за които в момента се провежда проектиране; Кубрат – Русе, където предстои обявяване на обществена поръчка, след като първата бе прекратена от АПИ; Завет – Острово и Исперих – Конево. Общата стойност на тези участъци е около 40 милиона лева. Г. Хюсмен допълни, че ремонтите се извършват с приоритет на участъците, които се използват от повече хора. Той обаче увери местните управници, че поема ангажимент да се търсят варианти поне за извършване на кърпежи в участъка между Исперих и Конево. „Парите се харчат според приходите, очакванията на правителството са тол-системата започне да генерира повече приходи, което ще увеличи и ресурса за ремонти“ – обясни още областният управител.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.