Областният управител на Ловеч ще е новият шеф на АПИ

Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

На днешното заседание Правителството реши Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост Областен управител на Ловеч.

„Господин Терзийски е с административен опит и смятам, че ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията”, каза след заседанието министър Аврамова. По думите й АПИ има няколко важни задачи и една от тях е извършването на цялостна реформа в пътните такси. „Това е изцяло нова за България реформа, която изисква пълна мобилизация на Агенцията и която ще допринесе за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и изграждаме републиканската пътна инфраструктура”, подчерта министърът.

Според нея другият важен ресор на пътната агенция е изграждането на нови магистрали и нови пътища. „Знаете, че работим усилено по завършването на АМ „Струма”, доизграждането на АМ „Хемус” и работим за АМ „Европа”, каза още Петя Аврамова.

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – това е Радослав Влахов, съобщи още Петя Аврамова. Тя подчерта, че заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министърът заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.

Cross.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.