Областният управител и общинските кметове се договориха за ежемесечни срещи

Областният управител на Разград д-р Деян Димитров ще провежда ежемесечни работни срещи с кметовете на общини в региона.

Това стана ясно след опознавателното събиране в областната администрация. Целта е да се постигне добра комуникация между държавната и местната власт в търсене на решения за проблемите на хората в региона.

На срещата присъстваха кметове и заместник-кметове на седемте общини в областта.

Д-р Димитров и представителите на местната власт се обединиха около идеята, че някои от тези ежемесечни срещи трябва да са тематични, по конкретни проблеми, и да се провеждат в широк кръг, включващ всички, в чиито компетенции е намирането на решение. Една от обсъжданите теми, която вероятно ще е предмет на някоя от следващите работни срещи, е желанието да се консолидира ВиК секторът в региона. Липсата на  такава консолидация води до невъзможност да се  получи европейско финансиране и да бъдат обновени водопреносната система, канализацията и пречиствателните станции.

Реклама:

Кметовете запознаха областния управител с постиженията и прилаганите добри практики в общините. Разказаха и за проблемите, които срещат. Най-често това са лошото състояние на пътищата и уличната мрежа, амортизираната водоснабдителна мрежа, липсата на инвестиции, безработицата, застаряването на населението и обезлюдяването на населените места.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.