Областната администрация разпределя препарат за дезинфекция

Областната администрация в Разград започна разпределянето за болниците, центровете за спешна помощ, общинските администрации и териториални звена на централната изпълнителна власт 100 кг препарат за дезинфекция „Санифорт”.

Още 100 кг. от дезинфектанта са предоставят на ОД на МВР.

Препаратът е предоставен безвъзмездно от Областна дирекция „Безопасност на храните” І Разград, със съдействието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и на главен комисар Николай Николов, ръководител на Логистично-координационен център към Националния кризисен щаб и ще се използва за предпазване, ограничаване и преодоляване на последствията от разпространение на вируса COVID-19.

Това е поредната дейност на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса . Работата на институциите и организациите в щаба се изпълнява при добра координация и синхрон.

Всички указания на Националния кризисен щаб се изпращат от Регионалната здравна инспекция до болниците, центровете за спешна помощ и отговорните институции в област Разград за сведение и изпълнение.

РЗИ информира своевременно личните лекари и кметовете на общини за завърналите се от чужбина жители на областта, които се поставят под карантина, а служителите на ОД на МВР следят за спазването на карантината. До настоящия момент са образувани 10 досъдебни производства на нарушители на спазването на наложена карантина.

Областната дирекция „Безопасност на храните” постоянно извършва проверки на търговски обекти за спазване на предписанията за превенция на разпространението на коронавируса.

От началото на извънредното положение досега РЗИ разпределя на лечебните заведения в областта лични предпазни средства, предоставени от Логистично-координационния център.

Миналата седмица РЗИ и Областната администрация разпределиха на институции и организации 3000 литра спирт за дезинфекция, предоставен на РЗИ от Агенция „Митници“.

ОД на МВР Разград получи за ангажирани на контролно-пропускателните пунктове в Разград 14 комплекта пътни знаци „Полиция“ и табела с текст КПП , осигурени от Областната администрация.

Областният управител Гюнай Хюсмен отново призовава жителите на областта да бъдат предпазливи и отговорни и да спазват указанията на отговорните институции, за да преминем успешно заедно през настоящата трудна ситуация.

/e-Razgrad/

Снимки: Областна администрация

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.