Обвиниха “Гучи“ за създаване на расистки пуловер

Модна къща „Гучи” оттегли от продажба свой артикул, след като компанията получи обвинение, че е расистки. Дрехата е черен пуловер тип поло с висока почти до очите яка и процеп с червена уста, а според някои дрехата наподобява карикатура на афроамериканско лице.

В изявлението на “Гучи”, публикувано в социалната мрежа, се казва, че компанията се извинява за обидата, която е предизвикал техният артикул. Той спешно е бил изтеглен от продажба. Модната къща ще продължи да се придържа към многообразието – “основна ценност, която трябва да се съблюдава, да се уважава и да бъде водеща при вземането на всяко решения.”

Това е често срещан проблем в модните среди напоследък. Миналия декември “Прада” прекрати продажбите на серия с образ, който имаше кафява кожа и огромни червени устни, също поради оплаквания, че прилича на шарж на афроамериканско лице.

Създателите на световноизвестният бранд “Долче и Габана” пък отмениха свое ревю в Шанхай и се извиниха, след като тяхна реклама – на която азиатка се опитва безуспешно да яде пица и спагети с пръчици за китайска храна, предизвика обвинения в расизъм и погазване на културни традиции.

Cross.bg

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.