Нови катерушки и пързалки на две детски площадки в Разград

Обновени са две детски площадки, от които в края на октомври бяха демонтирани амортизирани и опасни съоръжения за игра, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.


Едната плошадка е във вътрешния двор на жк „Васил Левски” до блок „Черно море” в Разград, а второто – до блок „Чавдар” на ул. „Св. Климент”. Зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Община Разград Добрин Добрев извърши оглед на монтажа.
И двете съоръжения са за деца на възраст от 3 до 12 години. Високата част е с форма на къщичка, имат спираловидна и обикновена пързалка. Подходите са различни, но и двете имат стена за катерене. Едното има и стълба без парапет, а другото – стълба с парапет, чието първо стъпало е по-високо, за да нямат достъп, по-малки деца.
Предстои обновяване и на още една площадка – между улиците „Симеон“, „Искър“, „Марица“ и бул. „България“ в центъра на града. Тази площадка ще е за най-малките – за деца до 3 години, на нея ще има нова люлка, комбинирано съоръжение и пейка, ще бъде поставена и ударопоглъщаща настилка.
Амбицията на ръководството на Община Разград е поетапно, съобразно финансовия ресурс, да бъдат обновени съоръженията за игра на малките жители на областния град. Това се извършва след обход на детските площадки и опис на опасните амортизирани съоръжения. След последния такъв оглед е установено, че най-необходимо е обновяването на тези три детски площадки. По-рано през годината бяха обновени детски площадки в района на блок „Морави“, до МБАЛ“Св. Иван Рилски“ и до блок 12 в жк „Орел“.
Община Разград отново призовава гражданите да опазват съоръженията, изградени за децата на Разград и да подават своевременно сигнали до компетентните институции при установени от тях неизправност или посегателство над съоръженията.
/e-Razgrad.bg/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.