Никой не обжалва поръчката за пътя Кубрат – Русе

Намалява броят на нарушенията на превозвачите, ползващи тол системата, като за този месец те са под 100, което е около 10 пъти по-малко от предходния месец юни.

Това стана ясно от проведената по-рано през деня среща между проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, и превозвачи от региона. В срещата в крайдунавския град участва и зам.-областният управител на Разград Евгени Драганов.

По думи на Олег Асенов данните показват, че българските транспортни фирми се адаптират значително по-добре към електронната система за таксуване на база изминато разстояние.

Той отбеляза още, че през месеците септември и октомври, когато на практика е началото на активния сезон, ще бъде направен детайлен анализ на функционирането на тол системата, както и на събраните приходи.

Реклама:


Асенов коментира и предстоящата рехабилитация на пътя Кубрат- Русе. През тази седмица беше подписан договор за финансиране на проекта от страна на Управляващия орган, а също така е изтекъл и срокът за обжалване на обществената поръчка за изпълнител. Посоченото означава, че вече е стартирала процедура за сключване на договор и до края на август трябва да приключат всички подготвителни дейности, а от септември да започне работа на терен. Ремонтът на трасето ще се изпълнява на два лота, като в началото на зимния период е предвидено създаването на организация, която да реши по-голямата част от проблемите по трасето. Срокът за завършване на ремонтните дейности е 10 месеца, но има възможност това да се случи и по-бързо.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *