Нено Димов е на разпит в Специализираната прокуратура

Министърът на околната среда Нено Димов беше отведен принудително от кабинета си в министерството с бус на Специализираната прокуратура за разпит. Това стана в присъствието на медиите, а прокуратурата разпространи снимки от кабинета му и от отвеждането му.

В официалното прессъобщение на прокуратурата името на министъра не се споменава. Казва се само, че главният прокурор Иван Гешев е посетил Перник с “оглед координация на провеждащи се действия по разследването по образувано досъдебно производство под надзора на Специализираната прокуратура по повод водната криза в града”.

Следователи от Следствения отдел на Специализирана прокуратура, съвместно с органите на ДАНС, КПКОНПИ и МВР извършват действия по разследването-претърсвания и изземвания в Областна администрация – Перник, ВиК – гр.Перник и Министерство на околната среда и водите. Събират се доказателства за извършени престъпления от длъжностни лица, довели до проблемите с водоснабдяването в гр.Перник, информира прокуратурата.

Прокуратурата потвърждава официално, че ДАНС и полицията днес са проверявали дали притежателите на отпадъци на територията на страната са спазвали Закона за управление на отпадъците и на Закона за опазване на околната среда.

По неофициална информация на БНР след няколкочасовия обиск в кабинета му министър Димов е отведен за обиск в дома му.

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че оставането на екоминистъра в изпълнителната власт е коалиционен въпрос. Димов е член на кабинета от квотата на “Обединени патриоти”.

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.