Началникът на ГДБОП също се раздели с поста си

Началникът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) главен комисар Любомир Янев е отстранен от поста и е бил преназначен тази сутрин.

“Преназначен съм в ново звено, сформирано от експерти лично към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Той и екипът ме извикаха и ми го съобщиха”, заяви пред Нова телевизия Янев.

По думите му в неговият стол ще седне Калин Стоянов, който в момента ръководи дирекция за агентите под прикритие.

Любомир Янев застана начело на антимафиотите преди година със заповед на тогавашния вътрешен министър Младен Маринов. До рокадата се стигна след безпрецедентната акция на дирекция “Вътрешна сигурност” и Специализираната прокуратура, при която бяха арестувани шефа на отдел “Наркотици” Цветан Панков и началникът на сектор Кирил Ванков. Ден по-късно премиерът Бойко Борисов поиска оставките на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов и на зам.главния секретар на МВР Георги Арабаджиев.

В края на миналата седмица министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разписа заповед за образуване на дисциплинарно производство срещу бившия директор на “Вътрешна сигурност” в Министерство на вътрешните работи старши комисар Стефчо Банков.

Разследването срещу Банков, който след като бе отстранен от поста във “Вътрешна сигурност” бе преназначен като директор в “Звено за подпомагане на министър по чл. 33, т. 1 от ЗМВР”, е за допуснато тежко нарушение на служебната дисциплина – изявления, уронващи престижа на МВР.

До приключване на дисциплинарното производство служителят е временно отстранен от заеманата длъжност.

Дир.бг

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.